Välj rätt tak till huset

Börjar det bli dags att lägga om taket på huset? Självklart vill du ha ett tak som inte är alltför dyrt samt håller i längden. Men taket spelar även en stor roll utseendemässigt för huset. Att välja material till taket är nästan lika viktigt som själva takläggningen!

Tegeltak – det klassiska valet

Detta är en favorit hos många. Speciellt som tegeltak oftast håller en livstid och ibland ännu längre! Om du är ute efter ett extremt hållbart tak som även ger huset ett charmigt utseende ska du definitivt välja tegeltak.

Men tyvärr är tegeltak Stockholm något dyrare än andra material. Speciellt läggningen av taket kan bli dyrare då det är ett pillgöra. Men det är definitivt värt det!

Betongpannor – det billigare alternativet

Idag är det vanligare att man lägger betongpannor än tegeltak. Självklart på grund av kostnaden. Både materialkostnaden och arbetskostnaden går ner då du väljer betongpannor istället för tegeltak.
Men betongpannor håller inte alls lika länge som tegeltak och detta är bra att ta med i beräkningen då du väljer tak till huset!

Plåttak – passar alla taktyper

Tack vare den lätta vikten kan plåttak läggas på i princip alla typer av tak. Men det är inte mycket billigare än tegeltak. Och många personer kan störa sig på regndropparnas slag mot plåten. Medans andra njuter av det! Ett plåttak kan se ut på en mängd olika sätt och är väldigt enkelt att lägga vilket håller arbetskostnaden nere!

Anlita en seriös takläggarfirma

Då du ska lägga om taket bör du se ut en seriös takläggare Stockholm innan du ens funderar på materialet. Det är väldigt viktigt att allt installeras på ett korrekt vis. Eftersom det kan vara rätt dyrt att lägga om taket vill du självklart inte behöva göra om det om ett par år. Sedan är det viktigt att se över om du ska ha plåttak, papptak eller kanske betongtak.

Betongtak på villan

Taket skyddar hela ditt hem och därför är det extremt viktigt att du inte försummar takrenoveringarna. Allt från valet av material till lutning ska vara rätt för att inte riskera att resten av huset tar skada Idag finns flera bra alternativ och valet kan därför vara svårt.

Betongtak Stockholm

Betongtak är ett av de tåligaste materialen. Förutom att betongpannor kan få de exakt rätta formerna, är de förmånliga att producera. Materialet är dessutom både naturnära och mycket hållbart. Tack vara alla de ytskikt och färger du idag kan välja mellan, kan du ändå undvika känslan av att huset är en förlängning av stadens gråa betonglådor. Tak av betong kan dessutom rätt lagda hålla i många tiotals år.

Alla villor i Stockholm runt är byggda för att hålla för det nordiska klimatet. Taken ska hålla saltstänk, ösregn, snöstormar och sommarhetta. Betong är till och med starkare än tegel. Pannorna kan vara större och formen mera exakt. Därför är betongtak Stockholm en riktigt bra lösning som passar de allra flesta.

Återanvända betong

En annan fördel med tak av betongpannor är att de går att återvinna. Trasiga pannor av betong kan bli betongkross när det efter många, många år är dags att byta ut dem. Hela pannor kan du använda igen som sådana. Du kan alltså också byta ut enstaka pannor vid behov, precis som med tegelpannor. När du ska välja betongpannor eller tegelpannor är det bra att veta att betongpannor har en helt annan hållbarhet än tegelpannor. Betongtak tål alltså mera än tegeltak. Dessutom har betongpannorna en mycket hög förväntad livslängd. Därför kommer det att ta länge innan behovet att återvinna uppstår.

Betongpannorna är alltid lite större än tegelpannorna. Det här gör också att både pannor och skarvar blir färre. Även om de väger mycket, är betongpannor lätthanterliga. Också detta är en bra anledning att välja betongtak Stockholm. Vill du hellre välja material som Takshingel går det också bra.

Lämna ett svar