Tre saker att tänka på vid köp av grönytemaskiner

Ansvarar du för inköp av grönytemaskiner på kommunen, ett företag som driver och sköter en golfbana, eller en annan verksamhet med ansvar för skötsel och förvaltning av stora grönyteområden? Då är det viktigt att du vet vad du ska titta efter när du ska köpa in nya maskiner. Börja med att välja ut maskiner från ett väl ansett varumärke. Gianni Ferrari är ett utmärkt sådant exempel. De erbjuder gott om maskiner för olika ändamål, och med hjälp av dessa kan du få ett riktigt proffsigt resultat.

Välj en maskin med frontmonterade redskap

Det första du bör tänka på är att välja en maskin där redskapen är frontmonterade. Det gör att den som ska köra maskinen har betydligt bättre koll. Det minskar också risken att redskapen ska gå sönder, eftersom operatören hela tiden ser om något fastnar, eller om det dyker upp hinder. Det ger också bättre åtkomst eftersom redskapen kan komma åt att klippa under grenar och buskar, på ett sätt som inte går om redskapen är monterade på annat sätt.

Se till att välja en grönytemaskin med bra uppsamlingsbehållare

Det är troligt att operatörerna ska ta hand om stora ytor. Då är det viktigt att uppsamlingsbehållaren är rikligt tilltagen och att uppsamlingssystemet fungerar bra. Oavsett om det är en park eller en golfbana som ska klippas, så är det viktigt att det verkligen blir jämnt klippt och rent. Det får inte ligga kvar strängar av gräs som kan störa. En bra uppsamlingsbehållare är därför A och O.

Titta noga på förarplatsen

När du ska välja ut en bra maskin från Gianni Ferrari bör du ta en ordentlig titt på förarplatsen. Det är viktigt att föraren får en god komfort. Dagarna bakom ratten kan bli långa. Det är därför viktigt att ryggstödet är tillräckligt högt och att det finns armstöd. Dessutom är det positivt om det finns fjädring som går att justera.

Lämna ett svar