Gör om i sovrummet i vinter

Även om du inte spenderar så mycket tid i sovrummet, i alla fall i vaket tillstånd, är det viktigt att du trivs i ditt sovrum. Eftersom det gör att du sover bättre om natten och vaknar utvilad på morgonen.

Hur ser golvet ut?

Många glömmer bort att se över golvet då de renoverar ett rum. Men golvet kan göra stor skillnad. Speciellt om det i nuläget är väldigt slitet. Och det är faktiskt enkelt att lägga in ett klickgolv på egen hand. Eller varför inte en mysig heltäckningsmatta? Om vintern är det extremt skönt med en fluffig och mjuk heltäckningsmatta i sovrummet. Som faktiskt hjälper till att hålla värmen i hela rummet.

Vad gör du åt väggarna?

I ett sovrum bör du välja dova färger som hjälper dig att slappna av. Kontakta måleri Stockholm för att få tips på vad som är på modet just nu. Även om du säkerligen kan klara av att måla om väggarna på egen hand tar det mycket tid och energi. Samt att resultatet blir mycket snyggare när du anlitar en målare Stockholm.

Eller varför inte tapetsera ort som en fondvägg? Det är väldigt snyggt och ger rummet en helt annan känsla. Kanske vill du tapetsera Stockholm alla väggarna i sovrummet? Tapet ger en mysigare helhetskänsla än vad målarfärg gör. Men det är helt upp till dig vad du anlitar ett måleri huddinge till att utföra. Här får du endast tips på vilka alternativ som finns att välja mellan.

Sängen är sovrummets mitt

Var det länge sedan du uppdatera madrass och bäddmadrass? I många fall kan det hjälpa att vända madrassen och endast köpa en ny bäddmadrass för en helt ny känsla i sängen. Trots allt bör du vända madrassen var sjätte månad och vrida den 180 grader var sjätte månad. Men inte samtidigt. Om du gör detta med madrassen så håller den sig fräsch längre.

Kanske bör du måla om sänggaveln i en ny färg? Eller är du redan super nöjd med hur den ser ut?

Men något du verkligen bör göra är att se över kuddar och täcke. Det är rekommenderat att köpa nya kuddar vartannat år och nytt täcke var femte år. Även om du tvättar dem regelbundet förlorar de sin form. Vilket leder till att du sover sämre och ofta vaknar med stel nacke. Ett måleri lidingö hjälper dig få rätt toner i sovrummet så du sover som en kung. Faktum är att även målare järfälla kan vara riktigt duktiga, så var inte rädd att leta en bit ifrån där du bor.

Med nya lakan i sängen känns den som ny. Och se till att välja lakan som matchar det nya golvet och de nya väggarna. Försök att låta en färg gå som en röd tråd genom sovrummet. Helhetsintrycket blir då harmoniskt istället för kaotiskt. Vilket många olika färger och former kan leda till.

Organisera garderoben

Ta dig tid till att gå igenom alla kläder du äger och har. Ge bort eller kasta det som du inte längre använder. Även om det ser snyggt ut i garderoben finns det ingen mening med att behålla klädesplagg du aldrig använder. Det tar endast upp plats i garderoben och får det att se stökigt ut.

Om du behöver kan du även investera i olika organisationssystem till garderoben. Det ska vara lätt att hålla ordning och även göra rent i garderoben. För en smutsig garderob är inte en plats där du vill förvara dina rena kläder.

Har du ordentligt med belysning i sovrummet?

De allra flesta glömmer bort belysningen i sovrummet och har endast taklampa och sänglampa. Men i ett sovrum vill du kunna skapa en mysig atmosfär. Och då krävs det mysbelysning. Och även levande ljus. Köp billiga ljushållare och välj värmeljus med en lugnande doft. Även om du inte har levande ljus tända när du ska somna på kvällen gör det stor skillnad i sovrummet som helhet.

Lämna ett svar