5 situationer då du bör gå till tandläkaren

Vet du när det är dags att besöka en tandläkare? Många går idag runt med långvariga tandköttsinflammationer och irritationer. I värsta fall kan tandproblemen bli riktigt allvarliga. Om en inflammation i munnen sprider sig kan du till och med behöva sjukhusvård. En annan följd kan vara att du tappar tänder. När ska du då besöka tandläkare Skarpnäck eller din egen vanliga tandläkare?

Länge sedan senaste kontrollen

Jo, tandläkare Skarpnäck får gärna ta emot din bokning då det har gått längre än planerat sedan din senaste tandkontroll eller ditt senaste tandläkarbesök. De flesta borde besöka tandläkare minst vart tredje år. Vissa som har problem med tänderna får boka tid oftare.

En trasig tand

Har en tand gått sönder eller spruckit? Sök dig till tandläkare så snabbt som möjligt för att reparera skadan. En sprucken tand eller vassa kanter kan skada den känsliga vävnaden i munnen. Har ditt barn med mjölktänder slagit i munnen och du inte ser några skador på tänderna, kan det ändå vara bra att besöka tandläkare sätra. Detta för att dokumentera händelsen ifall de permanenta tänderna senare visar sig skadade.

Halvfärdiga behandlingar

Har du vård som inte är slutförd ska du exempelvis boka tid hos tandläkare Sätra. En rotfyllning får du inte lämna på hälft. Även om de första behandlingarna botat symptomen kan en fördröjning orsaka större problem än du hade från början.

Envisa sår

Sår som inte läker ska du vara uppmärksam på. Vanligen läker du snabbt i munnen Har du ett sår som inte läkt på två veckor bör du kolla upp det. Tandläkare Skarpnäck är inte bara expert på tänder utan också på övriga problem i munnen.

Tandvärk

Tandläkare Skarpnäck kan du givetvis också besöka om du har tandvärk. Är du rentav svullen eller har svårt att öppna munnen ska du inte vänta. Om du får feber i samband med tandvärk ska du också söka vård. I det här fallet så snabbt som möjligt hos en akuttandläkare.

Lämna ett svar