Solpaneler Härnösand, kan man ha solceller i norrland?

Vi installerar solpaneler i Härnösand och även i resten av Västernorrlands län. Du behöver därmed inte själv göra någonting. Utan vi jobbar däremot smidigt och professionellt med att få dig att således komma igång med din egen produktion av solel. Vi gör närmare bestämt allt åt dig, från planeringen och projektering fram till installation och driftsättning.

Solceller

Solcellerna i de solpaneler som vi säljer är närmare bestämt tillverkade av kisel och de är dessutom monokristallina. Som skydd för solcellerna har den också en ram av aluminium. Vi har flera olika fabrikat och modeller av solpaneler. Det är därför enkelt för dig att få just en sådan solpanel som du vill ha. Till exempel både i fråga om pris, utseende och färg.

Placeringen

Toppeffekten på din solcellsanläggning beror närmare bestämt på var den finns i landet, hur den är riktad och vilken dess lutning mot horisonten är. Bästa lutningen är 45 grader mot söder. Vi använder oftast växelriktare från SAJ, vilken är av hög kvalitet och har ett bra pris. Om du har en elbil som du laddar hemma kan således en växelriktare från Ferroamp vara bra. Den samlar, i sin hjärna data från de olika komponenterna och kan därför optimera energiflödet mellan solpanelerna, energilagringen och nätet.

Produktgaranti

Olika solpaneler har olika lång garantitid och därmed har de också olika pris. Så det finns säkert en solpanel som passar dig. Vanligtvis har solpaneler en garantitid på 10 till 25 år. Då vi ger en offert åt dig kommer det tydligt också fram vilken sort av solpanel som hör till den.

Effektgaranti

De allra flesta solpaneler som finns på marknaden har en effektgaranti på 25 år. Denna garanti innebär alltså att solpanelen ska ha, ännu efter 25 år, en effekt på minst exempelvis 80 % av den ursprungliga effekten.

Lämna ett svar